Geld verdienen met behulp van Affiliate netwerken

 Door gebruik te maken van Affiliate netwerken kun je beginnen met het verdienen van geld. Er zijn heel veel Affiliate netwerken aanwezig op het internet maar sommige mensen beginnen er niet aan omdat ze nog niet precies weten wat zo'n Affiliate netwerk nou precies is.

Wat is een Affiliate netwerk?
Affiliate marketing is een manier van online marketing waarbij de webwinkel (adverteerder of merchant) de affiliate (uitgever/webmaster/publisher) betaalt voor elke bezoeker, lead of sale die hij genereert via zijn/haar website(s), nieuwsbrieven of zoekmachine campagne.

Een eigen affiliate programma op een website is een manier om de verkoop te verhogen door gericht verkeer naar een website te krijgen. Affiliate marketing is efficiënt, omdat het de mogelijkheid geeft te adverteren op basis van het "No cure no pay"-principe. Alleen als er verkoop uit het affiliate programma op een website voortkomt, betaalt de webwinkel een vergoeding aan de affiliate.
Veel bedrijven maken gebruik van Affiliate marketing. Speciale software traceert van welke website de bezoeker komt en logt de resultaten zodat de affiliate inzage heeft in zijn beloning. Vaak wordt een affiliate netwerk ingezet voor dit traceer werk. Deze netwerken houden als intermediair alle transacties bij en zorgen voor de incassering bij webwinkels en voor de betaling aan affiliates.

Beloningen
Binnen affiliate marketing worden verschillende beloningsstructuren gehanteerd. De meest voorkomende zijn Pay Per Lead (PPL) en Pay Per Sale (PPS), ook wel bekend als PPA (Pay Per Action) waarbij voor een potentiële dan wel betalende klant wordt betaald. Deze beloningsstructuren worden doorgaans aangevuld met Pay Per View (PPV) en Pay Per Click (PPC). Bij PPV (of Cost Per Mille, CPM) wordt een vast bedrag per 1000 advertentieweergaves betaald, bij PPC wordt een vast bedrag per doorklik naar de adverteerder betaald.

De eerste affiliate campagne werd in 1996 gelanceerd door Amazon.com, waarbij inmiddels meer dan 400.000 affiliates zijn aangesloten.[1] Mbuyu (tegenwoordig M4N) was in 1999 het eerste affiliate netwerk in Nederland. Sindsdien zijn er tientallen netwerken bijgekomen en zijn er tienduizenden affiliates actief in Nederland.

Bron: Wikipedia

Deel dit met andere
Facebook Twitter Stumble Email More