Verdien geld met Google Adsense

Elke actieve webmaster heeft vast wel eens nagedacht over de mogelijkheid om geld te verdienen met zijn of haar eigen website. Google heeft daarvoor Adsense in het leven geroepen.

Wat is Google Adsense?
Met Google Adsense kunt je relevante advertenties op je website(s) plaatsen doormiddel van een javascript code. Zodra je deze code op de website  hebt geplaatst kan het verdienen van geld in principe al beginnen. Het enige wat er immers nog maar hoeft te gebeuren is dat je bezoekers de advertentie bekijken en er op klikken. Het is echter niet verstandig om grote advertentieblokken zomaar willekeurig op je website te plaatsen want dan laat je duidelijk merken aan je bezoeker dat je alleen een website hebt omdat je geld wilt verdienen. Geld verdienen zul je pas echt doen als je veel bezoekers hebt, en die krijg je vooral als je veel goede informatie op de website hebt waardoor bezoekers op je website af komen.

Hoe werkt het?
In principe is het heel erg eenvoudig om de Adsense code aan te maken en te implementeren op je website. Je logt in op het Google Adsense paneel en kiest daar eerst wat voor een advertentie je wilt maken. Je kunt namelijk kiezen uit meerdere mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld gaan voor een blok met koppelingen, daar kun je dan vervolgens aangeven of je 4 of 5 links in je advertentie wilt hebben, je kan ook een zoekveld aanmaken, maar ook een banner waar een afbeelding in staat. Er zijn nog meer mogelijkheden maar daarvoor kun je het beste even kijken wat het beste past in jouw website.

Zodra je de keus gemaakt hebt kun je nog aangeven welke kleuren je in de advertentie wilt gebruiken. Het is namelijk verstandig dat als je een grijze achtergrond met zwarte links op je website hebt, dat je deze stijl overneemt in je advertentie. Is de stijl ook toegepast op de advertentie? Dan kun je het maken van de advertentie afronden. Je komt tot slot op de pagina terecht waar een javascript code staat welke door google is gegenereerd. Deze code kopieer je over naar je website en je plakt deze precies waar jij wilt dat de advertentie wordt getoond. Na ongeveer tien minuten zal je advertentie bij Google zijn verwerkt en deze is dan direct zichtbaar op de website voor je bezoekers.

Wat mag niet?
Het is verboden om meer dan drie advertenties op je website te plaatsen. Dit is het limiet dat Google heeft ingesteld in hun voorwaarden. Plaats je er toch meer dan drie, dan loop je de kans dat je een ban krijgt van Google waardoor je sowieso geen geld kunt verdienen met behulp van Adsense.

De positie van uw advertentie
Voor je de advertentie plaatst is het aangeraden om eerst eens goed na te gaan denken over de positie waar je de advertentie(s) wilt hebben. Er zijn vele onderzoeken geweest naar het gedrag van een bezoeker en daaruit is gebleken dat als je advertenties op bepaalde plekken op je website plaatst, je een grotere kans hebt dat bezoekers erop zullen gaan klikken. Zoek daarom eens in de zoekmachine naar tips om te kijken of je kan achterhalen wat voor jou de beste positie zal zijn.

Auteur: Pim vd Molen

Deel dit met andere
Facebook Twitter Stumble Email More