Geld verdienen door verkoop advertentieruimte

Elke webmaster met redelijk veel bezoekers moet in staat zijn om geld te kunnen verdienen door advertentie ruimte te verkopen. Dit kan een link zijn op een bepaalde pagina, een compleet artikel met alles erop en eraan of bijvoorbeeld een banner. Door advertentie ruimte te verkopen biedt je andere bedrijven / particulieren de kans om extra bezoekers te krijgen doormiddel van jouw website. Over het algemeen wordt de regel toegepast: Hoe meer bezoekers je hebt, hoe meer geld je voor advertentie ruimte kunt vragen. In verhouding zullen er namelijk meer bezoekers doorklikken op een bepaalde advertentie indien je op je eigen website ook meer bezoekers hebt dan een gemiddelde website.

Hoe kun je dit het beste aanpakken?
Als je wilt beginnen met het verkopen van advertentieruimte, denk dan eerst eens goed na over hoe je dit aan je bezoekers wilt laten weten. Je hebt er namelijk niets aan om ergens op een pagina die niet echt goed bezocht wordt dit aan je bezoekers te laten weten. Het beste wat je kunt doen is een link toevoegen aan je hoofdmenu waar mensen snel kunnen zien dat de mogelijkheid bestaat. Wat je ook vaak ziet is dat webmasters een reclame blok maken met daarin de tekst: Wilt u adverteren? Veelal is dit dan opgemaakt met dikke letters zodat iedereen kan zien dat jij op die plek jouw advertentie kunt plaatsen.

Zodra je een goede plek hebt uitgekozen kun je het beste een formulier maken welke door de bezoekers kan worden ingevuld. Het is namelijk voor een bezoeker een stuk makkelijker om je een e-mail te sturen  via een formulier op de website, dan wanneer je alleen je e-mailadres aan de bezoeker toont. Je vraagt de bezoeker in het formulier waar hij of zij zijn de advertentie wilt hebben en wat voor soort advertentie het moet worden.

De betalingen
Voor bedrijven met een eigen website is het makkelijk om betalingen te ontvangen, omdat bedrijven vaak een algemeen rekeningnummer hebben waar het geld op kan worden gestort. Maar er zijn natuurlijk ook heel veel particulieren die een eigen website hebben omdat het een hobby is en die willen misschien weer liever niet hun persoonlijke rekeningnummer aan iedereen vertellen. Daarom kun je gebruik maken van andere betalingsmogelijkheden. Zo kun je ervoor kiezen om adverteerders te laten betalen via PayPal. Bij PayPal heb je een e-mailadres waar de adverteerders dan hun geld op kunnen storten. Vanuit PayPal zelf kun je zodra je het geld hebt ontvangen dan weer het geld over maken naar je eigen rekening. Je kunt ook kiezen voor iDeal, daar heb je speciale scripts voor dat mensen bijvoorbeeld via een sms betalingen kunnen verzenden. Je kunt ook zelf een script op de website inbouwen, waardoor een bezoeker automatisch wordt doorgestuurd naar zijn of haar bank om de betaling te verrichten.

Persoonlijke administratie
Als je de eerste adverteerders krijgt, zorg er dan altijd voor dat je deze administratie bijhoudt op een plek waar je het niet kwijt kunt raken. Er is niets zo vervelend voor adverteerders als ze geld overmaken om te kunnen adverteren en als jij dan degene bent die niet meer weet voor welke periode, voor wie, voor welke prijs of wat dan ook. Het meest makkelijke voor jezelf zou zijn is als je een eigen adverteerders systeem zou hebben waarop je adverteerders kunt beheren en dat je hier altijd op kunt terug vallen wanneer je het even niet meer precies weet.

Auteur: Pim vd Molen

Deel dit met andere
Facebook Twitter Stumble Email More