De basis van HTML

Voor je begint met het leren van HTML is het misschien slim om eerst wat achtergrond informatie te weten over HTML. Daarom vertellen wij je hier wat meer over HTML.

HTML?
HTML staat voor HyperText Markup Language. Kort samengevat staat in HTML vermeld dat je met html koppelingen tussen afbeeldingen en linkjes etc. kunt leggen en dat je de website kunt opmaken met bepaalde tags die zijn toegekend aan HTML.

De werking van HTML
HTML bestaat uit allemaal verschillende tags die je kunt toepassen en samen kunt koppelen om zo een complete website te bouwen. Aan deze tags kun je een attribuut toewijzen. Zo kun je bijvoorbeeld als je een afbeelding wilt tonen een tag tonen maar die tag weet nu nog niet om welke afbeelding het gaat. Daarom kun je het attribuut src (source) toewijzen aan deze tag. In dit geval zou je dus krijgen: <img src="bestandsnaam.jpg" />. De hele HTML structuur is op deze manier opgebouwd.

Nu je wat meer informatie over HTML weet is het tijd om te beginnen met het bouwen van je eerste website. Ga daarvoor naar html cursus hello world.

Auteur: Pim vd Molen

Deel dit met andere
Facebook Twitter Stumble Email More