SEO: Gebruik HTML attributen

Bij het bouwen van een website heb je vast veel links en afbeeldingen in de code geplaatst. Als je deze code nader bekijkt dan zie je dat er op de meeste websites bij het gebruik van een link geen title tag is toegevoegd. De reden dat deze vaak niet is toegevoegd is omdat er veel webmasters zijn die denken dat deze alleen bedoeld is om een blokje met de titel te tonen zodra een bezoeker de muis even stil laat staan op de link.

De waarde van de title tag is echter niet alleen daarvoor bedoeld. Zoekmachines letten namelijk ook op de attributen van je HTML code. Als je de title tag invult wordt je beter gewaardeerd. Dit is echter niet alleen bij het gebruik van links op je website. Het is ook bij afbeeldingen. Als je dus een afbeelding toevoegt, zorg er dan voor dat je ook de alt tag gebruikt om aan te geven om wat voor een afbeelding het gaat.

Maak je de website met behulp van een editor zoals Frontpage of Dreamweaver, ga dan eens na of je bij het toevoegen van een link eigenschappen kunt toewijzen. In vrijwel alle WYSIWYG (What You See Is What You Get) editors zitten er namelijk wel mogelijkheden ingebouwd waarmee je deze attributen toe kunt voegen.

Nu denk je misschien wel dat het niet veel effect zal hebben om op het gebruik van deze attributen te letten, maar alle beetjes helpen. Dus hoe meer je je best doet op het optimaliseren van je website, des te groter de kans op meer bezoekers.

Auteur: Pim vd Molen

Deel dit met andere
Facebook Twitter Stumble Email More