SEO: De W3C standaarden

Als je wilt dat je website goed gevonden wordt is het raadzaam om te kijken naar de regels van het W3C. Als je deze hebt doorgenomen zul je wellicht opmerken dat er op jouw website een hoop punten zijn waarop je wijzigingen moet toebrengen. Je kunt als je je website af hebt je website valideren om te bekijken of je goed je best hebt gedaan bij het optimaliseren.

Bij het valideren van je website wordt er onderscheid gemaakt tussen de CSS en XHTML code van je website. Als je website volledig met succes is gevalideerd kun je er vanuit gaan dat je website beter gewaardeerd wordt door de zoekmachines. Dit heeft als voordeel dat je een grotere kans hebt op meer bezoekers.

Valideren van je website
Wil je je website valideren volgens de richtlijnen van het W3C? Kijk dan eens naar onderstaand voorbeeld:

XHTML: http://validator.w3.org/check?uri=http://free-templates.nl

Zoals je ziet kun je de URL van je website invullen en daardoor bekijken hoe het met jouw website optimalisatie zit. Om je website te controleren op de CSS kun je het volgende voorbeeld bekijken:

CSS: http://jigsaw.w3.org/css-validator/validator?uri=http://free-templates.nl

Ook hier geldt weer hetzelfde, je kunt de url zelf aanpassen naar je eigen website.

Wij raden iedere webmaster die meer bezoekers wil aan om hier eens naar te kijken en de punten die verbeterd kunnen worden ook echt te verbeteren. Wellicht merk je niet direct resultaat omdat de zoekmachines niet iedere dag op je website langs komen, maar na verloop van tijd ga je hierdoor zeker verschil merken.

Auteur: Pim vd Molen

Deel dit met andere
Facebook Twitter Stumble Email More